Prihlásenie

Cviklový koláč s čokoládou

cviklovy kolac
Pomer surovín na 24 cm tortovú formu:  400 g surovej cvikly, 100 g surovej mrkvy, 100 g masla, 100 g hladkej múky (špaldová celozrnná), 200 g horkej čokolády, 200 g kryštálového cukru, 4 ks vajcia, 1 PL kakaa, 1 bal. prášku do pečiva, džem na potretie, kokos na posypanie  
Postup: Neošúpanú cviklu uvaríme spolu s očisteniu mrkvou do mäkka. Po vychladnutí cviklu ošúpeme a spolu s mrkvou postrúhame. Čokoládu posekáme na malé kocky a pridáme k zelenine. Pridáme rozpustené maslo a vyšľahané vajíčka s cukrom. Všetko dobre premiešame. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a lyžicou kakaa. Všetko dobre vymiešame. Zmes vylejeme do klasickej (24 cm) tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 150-160 0C približne 30-35 minút. Koláč by mal ostať šťavnatý, tak čas pečenia zbytočne nepredlžujeme. Koláč necháme vychladnúť, potrieme ho marhuľovým džemom a posypeme strúhaným kokosom.