Hrušková bublanina

Suroviny:  250 g rastlinný tuk, 350 g cukor kryštálový, 500 g múka hladká, 300 ml mlieka,    7 vajec, 1 prášok do pečiva, 2 hruškové kompóty 820 g bez nálevu (alebo čerstvé hrušky), tuk na vymastenie plechu, 40g cukor práškový na posýpku
POSTUP: Cukor, tuk vymiešame, postupne pridáme žĺtka a vymiešame do peny. Z preosiatej múky tri štvrtiny spolu s  vlažným mliekom zašľaháme do pripravenej masy. Pridáme vyšľahaný tuhý sneh, zvyšnú múku, v ktorej rozmiešame prášok do pečiva. Všetko zľahka premiešame a rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech Na povrch cesta dáme odkvapkané ovocie a pečieme v mierne vyhriatej rúre. Upečenú bublaninu vyberieme, posypeme práškovým cukrom a pokrájame na porcie.