Hruškové pyré

Suroviny: 1 kg hrušky, 1 ks celá škorica, 1 ks badián, 4 ks klinčeky, 3 PL med, citrónová kôra a šťava (PL-polievková lyžica)
Postup: Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na menšie kúsky. Dáme ich do hrnca, pridáme koreniny, citrónovú kôru, zalejeme malým množstvom vody a necháme dusiť do mäkka. Potom koreniny vyberieme a hrušky rozmixujeme ponorným mixérom. Podľa chuti pridáme citrónovú šťavu a osladíme medom. Takto pripravené pyré môžeme hneď konzumovať alebo ešte horúce naplniť do malých zaváraninových pohárov a krátko sterilizovať. Hruškové pyré môžeme dať aj do mrazničky - v tomto prípade by sme ho mali spotrebovať do 1 mesiaca.