Prihlásenie

Koložvárska kapusta

Pomer surovín pre 10osôb: 350g bravčového pleca bez kosti, 170g mäkkej salámy, olej, 150g ryže, 30g cibule, soľ, paprika červená mletá,  rasca, 150 ml smotany 12%, strúhanka, 550g kyslej kapusty   
POSTUP: Na časti oleja opražíme očistenú nakrájanú cibuľu, pridáme umyté, nahrubo zomleté mäso, červenú mletú papriku, soľ, rascu. Podlejeme vodou a dusíme. Na zvyšnej časti oleja udusíme kyslú kapustu spolu s nakrájanou mäkkou salámou. Pekáč vymastíme olejom, posypeme strúhankou a vrstvíme kyslú kapustu, dusené mäso so šťavou, zvlášť udusenú ryžu. Poslednou vrstvou je kyslá kapusta. Zalejeme smotanou a pečieme asi 45 minút. Príloha: zemiaky varené, zemiaková kaša