Mrkvové karbonátky

SAM_7869.JPG
Pomer surovín pre 10 osôb: 400 g mrkvy, 1 cibuľa, 3 rožky, 150 ml mlieka, 3 vajcia, soľ, majoránka, korenie, petržlenová vňať, 180 g strúhanky, hladká múka
POSTUP: Mrkvu očistíme, uvaríme v slanej vode do polo mäkka a scedíme. Necháme vychladnúť. Vychladenú zomelieme s cibuľou a na menšie kúsky pokrájanými rožkami navlhčenými mliekom. Pridáme soľ, vajcia, majoránku, korenie, posekanú petržlenovú vňať, podľa potreby strúhanku a mlieko. Všetko dobre zamiešame a urobíme karbonátky, ktoré obalíme v strúhanke. Ukladáme na vymastený plech, pokvapkáme olejom a pečieme v rúre pri teplote 200oC asi 15 minút.