Osie hniezda

osie hniezda
Pomer surovín pre 10 osôb: 350 g polohrubej výberovej múky, 25 g kryštálového cukru, 15 g čerstvého droždia, 200 ml mlieka, 1 vajce, soľ, 35 ml oleja (do cesta), 50 g masla, 60 g kryštálového cukru, 20 g kakaového prášku, olej na vymastenie plechu, práškový cukor  na posypanie 
Postup: Z časti vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Do preosiatej múky pridáme vajce, olej cukor, soľ a vykysnutý kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Z vykysnutého cesta vyvaľkáme plát, potrieme maslom, posypeme kakaom a kryštálovým cukrom. Stočíme do závinu. Závin pokrájame na 2 cm hrubé kúsky, poukladáme na vymastený plech a do ružova upečieme. Namiesto kakaa môžeme použiť zomletú škoricu. Posypeme práškovým cukrom.