Rybacie karbonátky

rybacie karbonatky
Pomer pre 10 osôb: 720 g rybieho filé, 50 g cibule, 0,04 dcl olej, soľ, čierne mleté korenie, 10 g cesnak, 2 ks žemle, 0,5 dcl mlieka, 2 vajcia 120 g strúhanky, múka hladká špeciál 
Postup: Rybie filé nakrájame na kúsky, zomelieme spolu s očistenou cibuľou. pokrájané pečivo namočíme do mlieka, pridáme vajcia, mleté čierne korenie, soľ, očistený prelisovaný cesnak, zomleté filé s cibuľou a dobre premiešame. Podľa potreby pridáme časť strúhanky a múky. Na doske posypanej druhou časťou strúhanky formujeme karbonátky. Ukladáme na vymastený plech a pečieme v rúre. Príloha: zemiaková kaša, zeleninové šaláty.