Prihlásenie

Špenátová roláda

(spenatova rolada).JPG
Pomer surovín na 12 porcií: Cesto: 400 g mrazeného špenátu, 3 vajcia, 120 g polohrubej múky, 1 strúčik cesnaku,  ½ ČL soli, olej
Plnka: 125 g masla, 2 až 3 smotanové tavené syry, 1 vajce, 1 malá cibuľa, soľ 
POSTUP: Špenát rozmrazíme a dáme do misy, pridáme 3 žĺtky, múku, prelisovaný cesnak a soľ. Z bielkov ušľaháme sneh a zapracujeme do špenátovej zmesi. Plech vyložíme papierom na pečenie, rozotrieme naň cesto a v rúre vyhriatej na 180oC pečieme asi 12 minút. Upečené cesto necháme chvíľu odpočívať, potom ho ešte teplé zavinieme aj s papierom. vajce uvaríme natvrdo a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s taveným syrom. Vychladnuté vajce pokrájame nadrobno, spolu s posekanou cibuľou pridáme k maslovej zmesi, všetko premiešame a osolíme. Cesto po vychladnutí rozmotáme, papier stiahneme a cesto natrieme plnkou. Opäť opatrne zrolujeme a necháme v chlade stuhnúť. Krájame ako roládu.