Prihlásenie

Štefánska sekaná pečienka

Suroviny pre 10 porcií:  250 g hovädzie zadné, 550 g bravčové plece, 150 g sendvič, soľ, 1 vajce do mäsa, 4 vajcia na plnku, 100 g oleja, 200 ml  mlieka, 100 g strúhanka, cesnak, majoránka, 40 g múka hladká
POSTUP: Mäso umyjeme vcelku, osušíme, zomelieme spolu so sendvičom, ktorý namočíme v mlieku. Pridáme vajce, očistený prelisovaný cesnak, soľ, majorán, strúhanku a dobre premiešame. Formujeme rolády, ktoré plníme vajcami na tvrdo uvarenými. Pripravenú roládu dáme do vymasteného pekáča a upečieme. Počas pečenie podľa potreby povrch rolády polievame výpekom. Upečené mäso krájame na porcie, šťavu zaprášime múkou nasucho upraženou, zalejeme vodou, dochutíme soľou, varíme ešte 20 minút a precedíme.