Prihlásenie

Tekvicové karbonátky

tekvicové karbonátky.JPG
Pomer surovín na 7 porcií: 1/2 tekvice hokkaido, 250 g ovsených vločiek, 500 ml vody, 1 ks cibule, 1 PL petržlenovej vňate, 2 PL oleja, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie
POSTUP: Vo vode uvaríme ovsené vločky na kašu. Necháme vychladnúť. Tekvicu umyjeme, vyberieme jadierka, nelúpeme, nakrájame na plátky a nastrúhame na strúhadle. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu. Do postrúhanej tekvice pridáme prelisovaný cesnak, premiešame a pridáme do panvice s orestovanou cibuľou. Vznikne hmota, ktorú osolíme, okoreníme a mierne ju prehrejeme. Vychladnutú ovsenú kašu ochutíme soľou a korením, pridáme petržlenovú vňať a vmiešame vychladnutú tekvicovú zmes. Vzniknutú hmotu necháme aspoň hodinu odstáť. Z masy tvarujeme karbonátky, ktoré dáme na plech s papierom na pečenie, pokvapkáme olejom a dáme piecť do rúry. Pečieme asi 45 minút v strede rúry pri teplote 180oC  - 200oC do zlata.