Prihlásenie

Kuracie prsia s mäsovou plnkou

Kuracie prsia s mäsovou plnkou
Pomer surovín: 1 kg kuracích pŕs, 300 g bravčového pleca, 1 rožok, 2 vajcia, 100 g tvrdého syra, korenie, soľ, vegeta, petržlenová vňať
POSTUP: Kuracie prsia myjeme, osušíme, nožom v prostriedku rozrežeme – vytvoríme kapsu. Bravčové mäso zomelieme spolu s rožkami, ktoré namočíme v mlieku. Pridáme vajce, postrúhaný tvrdý syr, soľkorenie, vegetu, petržlenovú vňať a dobre premiešame. Kuracie kapsy naplníme plnkou. Pripravené kapsy opečieme sprudka na rozpálenom oleji z oboch strán, preložíme do pekáča, podlejem vodou a dáme v rúre zapiecť. Počas pečenia podľa potreby polievame výpekom. Upečené mäso krájame na porcie.